Mic ghid al bunelor maniere folositor fiintelor umane in univers si dincolo de el

1379700_10151679315673870_832905725_nLa sfarsitul saptamanii trecute, de joi pana duminica am participat la un workshop de Visare Activa, impreuna cu Robert Moss si alti 22 de visatori. Mi-e dificil sa pun in cuvinte toata magia pe care am experimentat-o in aceste patru zile, toate emotiile pe care le-am trait, toate zonele din mine pe care le-am redescoperit. Ce va pot spune insa e ca Robert Moss e un adevarat invatator, care stie cum sa trezeasca la viata bucuria, jocul, creativitatea si umorul din noi, stie sa vindece parti ranite si cel mai important, dupa vindecare stie cum sa ii ofere fiecaruia cea mai scurta cale de acces la puterea proprie.  Mai jos, sunt cateva randuri care mi-au fost inspirate in cadrul acestui workshop. Multumesc, Robert! Multumesc, visatorilor!

“Printr-o uimitoare, minunată și binecuvântată înșiruire de întâmplări serendipice și sincronistice în care și norocul își are locul său la fel de bine stabilit precum și-l are comoara de aur a unui anumit tip de spiriduș îmbrăcat în verde la capătul curcubeului, mi-a fost oferită onoarea și bucuria de a vă comunica cele ce urmează. Astfel, prin cuvinte așezate la locul lor cuvenit în propoziții și fraze voi aduce o scurtă scriitură în fața perechii voastre de ochi căprui de căprioară sau cerb, sau albaștri ca cerul reflectat în apele unui lac de munte, sau verzi înșelători, sau mov ca chakra dintre ei sau de oricare altă culoare indescriptibilă sau schimbătoare, cât și în fața tuturor celorlalte perechi de ochi dintre care îi menționez doar pe cei ai imaginației, ai inimii și ai copilului interior. Această scriitură, trag nădejde să vă fie folositoare în tărâmurile cunoscute cât și în nenumăratele planuri necunoscute vouă deocamdată, regiuni locuite de ființe mitice și mistice, ființe din carne și oase, ființe de apă și abur, ființe de foc, ființe de pământ și cristal, ființe de aer și vânt care apar și dispar ca o adiere sau o boare, ființe de eter rarefiat, ființe de idei și gânduri care-și află sălaș în alte gânduri și idei, ființe colective, ființe de lumină și ființe de spirit pur, iar nu în ultimul rând ființe dintr-o materie mai limpede decât spiritul pur. Un fel de mic ghid al bunelor maniere care să le folosească ființelor umane în univers și dincolo de el.

Se prea poate ca într-unele din tărâmurile descrise mai departe să fi călătorit deja, în unele cu bună știință, în altele pășind prin porțile aurii ale viselor și prin ferestrele largi deschise ale reveriilor sau purtați de notele magice ale unui cântec. Unele călătorii ți le amintești cu toate amănuntele așa cum îți amintești emoția și uimirea iubitei tale după primul sărut, altele plutesc ca într-o ceață lăptoasă de dimineață în care se întrezăresc doar conturi neclare iar pe multe altele le-ai uitat cu totul așa cum ai uitat atingerea degetului îngerului înainte de a poposi aici. Fie ca acest mic ghid să îți fie și prilej de reamintire. În unele dintre tărâmuri urmează să călătorești și nu strică să ai în buzunarul de la piept ghidul turistic potrivit. În altele e posibil să nu ajungi niciodată, sau cel puțin sunt șanse crescute că nu vei ajunge în această viață.

Unele dintre ființele pe care le vei întâlni pot fi foarte familiare, ca niște frați și surori, niște prieteni dragi sau ca niște unchi îndepărtați dar față de care păstrezi amintiri calde pentru că îți aduceau gumă de mestecat și ciocolată când erai de-o șchioapă. S-ar putea ca unele să-ți fie total indiferente iar altele să-ți trezească curiozitatea pentru că au o strălucire ghidușă în ochi sau pentru că poartă agățat într-o ureche un anumit artefact ce strălucește pentru tine într-un mod special. Unele ființe pot arăta la fel ca oamenii, altele pot semăna cu animalele, păsările, peștii și insectele sau cu diferite combinații între oameni și animale sau ale animalelor între ele. Alte ființe îți pot părea extraterestre, ridicole, amuzante, înspăimântătoare sau doar ciudate, lipsite de corp sau în perpetuă metamorfoză prin spațiu și timp sau chiar în afara timpului, însă ce-ți pot spune cu certitudine e că toate se scaldă în cunoștință de cauză sau în deplină ignoranță în nemărginitul fluviu cosmic al iubirii.”

Mai multe detalii despre metoda Visarii Active si workshop-urile acestea gasiti pe site-ul Drumul spre Centru.

Leave a Comment