Retreat de meditatie si yoga la Centrul Kamala

centrul de meditatie si yoga Kamala din BrasovCentrul de meditatie si yoga Kamala va invita sa participati la Tabara-Retragere de meditatie pentru Revelarea Inimii Spirituale care va avea loc în luna decembrie la sala centrului Kamala din localitatea Sanpetru (judetul Brasov, la 2 km de orasul Brasov).

În această iarnă, exista posibilitatea de a realiza o retragere de patru zile (sosire 26 decembrie, plecare 31 decembrie dimineata, adica 5 nopti) sau 10 zile (sosire 26 decembrie 2012, plecare 6 ianuarie 2013, adica 11 nopti). La sfarsitul acestui mesaj sunt oferite informatiile administrative.

In cadrul acestei tabere vor fi meditatii, recomandari, metode si elemente practice, meditatii cu directa indrumare, conferinte cu diferite teme, printre care:

  • Metoda de introspectie a lui Ramana Maharshi folosind intrebarea “Cine sunt Eu?”;
  • Freamatul mistic (spanda), constiinta martor, rugaciunea inimii, resorbtia sentimentului “Eu” in sursa sa, despre continutul si calitatea mintii, starea naturala in traditia dzongchen, iubirea pura ca expresie a constiintei unitatii, tacerea ca substrat al existentei.
  • Adancirea in meditatie, folosind doua metode din traditia Mahamudra: “prinderea mintii agitate” si “stabilizarea mintii in starea de liniste”
  • Cele patru etape fundamentale in procesul Revelarii Inimii Spirituale;
  • Sfaturi cu privire la pastrarea continuitatii constientei asupra Inimii spirituale in traditia Parintilor Desertului (din Crestinism).
  • O metoda vedantica de a practica si a intelege mai profund rolul pe care il are Hatha yoga in transformarea spirituala. (Programul va include de asemenea sedinte de Hatha Yoga);
  • Tehnici de linistire a mintii folosind controlul respiratiei;
  • Principiile fundamentale de transformare spirituala in Advaita Vedanta.
  • Metode de a translata de la constiinta individuala la Constiinta Unitatii Divine.

Participarea la acest program de meditatii implica respectarea urmatoarelor reguli yoghine:
-Pentru a se crea o stare cât mai profundă de interiorizare, linişte mentală şi aspiraţie către Dumnezeu, în această tabără, începând din a doua zi, se va realiza în permanenţă mauna (respectarea tacerii).
-De asemenea, nu se vor folosi telefoane, calculatoare, casetofoane, radiouri sau orice alte surse de distragere mentală.
– Femeile si barbatii se vor caza separat, se va respecta abstinenta. De asemenea, vor manca in serii separate.
– Mancarea va fi strict lacto-ovo-vegetariana.
– Nu se consuma alcool, carne, cafea si nu se fumeaza.
Nu sunt admisi cei care sufera de boli psihice grave(cum ar fi epilepsia, schizofrenia, paranoia).

Informatii administrative
Intalnirea de deschidere a taberei va avea loc miercuri, 26 decembrie 2012, ora 16.00. In timpul acestei intalniri vor fi explicate regulile taberei si se va face o prima meditatie. Toate detaliile administrative vor fi rezolvate in acea seara, astfel ca atunci cand aceasta tabara va incepe efectiv joi 27 decembrie, urmatoarele 4 sau 10 zile sa poata fi consacrate exclusiv meditatiei si interiorizarii. Cei care doresc sa participe doar primele 4 zile vor pleca luni, 31 decembrie, dimineata (sau pe 30 decembrie, seara). Încheierea perioadei propriu-zise de retragere si meditatie de 10 zile va fi sâmbătă 5 ianuarie 2012, dupa meditatia de dupa-amiaza, cand se va face impartasirea experientelor traite in aceasta perioada, iar duminică 6 ianuarie dimineata va mai fi o intalnire pentru intrebari si raspunsuri, inainte de plecarea participantilor.
Programul va fi de aproximativ 10 ore pe zi (aprox. 6,5 ore pentru meditatii, 2 ore pentru conferinte si citirea unor texte inspiratoare, 1,5 ore pentru practica Hatha Yoga), cu doua pauze pentru masa (pranz si cina).

Costul complet al taberei (11 zile, cazare, masa si taxa de organizare)
este cuprins între 1240 lei (cazare în camere de două locuri) și 1130 lei (cazare în cameră de 4 locuri sau în separeuri în sala de meditație, pe pat pliant). Prima masă din cadrul taberei este cina din 26 decembrie, ultima masă este pranzul din 6 ianuarie.

Persoanele care se înscriu până pe 15 noiembrie 2012 beneficiază de o reducere de pret, adica vor achita intre 1030 lei și 1140 lei (in functie de varianta de cazare). După 15 noiembrie, se achita pretul integral mentionat mai sus.

Pentru confirmarea inscrierii si rezervarea locului este necesara plata unui avans de 300 lei. Locurile se ocupa in ordinea achitarii avansului.

Dacă, după plata avansului, se renunță la participare, avansul se poate returna astfel:
– dacă se renunță până pe 15 noiembrie, se returnează avansul mai puțin 10 lei taxe administrative
– dacă se renunță în perioada 15 noiembrie – 1 decembrie, se returnează 50% din avans
– după 1 decembrie avansul nu se mai returnează.

În funcție de solicitări, se poate participa şi doar la primele 4 zile de retragere (sosire 26 decembrie, 27-30 decembrie retragerea propriu-zisă, plecare pe 30 decembrie seara sau pe 31 decembrie dimineata). Pentru această perioadă, cazarea se va face la pensiunea Ela (situată la intrarea în Sânpetru, la 1,5 km distanţă de centrul Kamala), iar taxa totală (cazare, masă şi taxa de participare pt 5 nopti) este cuprinsă între 700 lei (cazare in camera dubla) şi 850 lei (cazare single). IMPORTANT: pentru rezervarea locurilor la pensiunea Ela, respectiv pentru participarea la doar primele 4 zile de retragere, este necesara achitarea unui avans de 100 lei pana la 1 octombrie. Dupa aceasta data, nu putem garanta rezervarea locurilor.

Tabara va fi sustinuta de profesorul de yoga Sahajananda (Claudiu Trandafir). Sahajananda este profesor de yoga de peste 25 de ani si are o experienta deosebita in realizarea unor retrageri spirituale in solitudine, in pesteri, dar si in coordonarea grupurilor mari de oameni in programe speciale de meditatii pentru revelarea Sinelui. A condus astfel de retrageri pentru sute de aspiranti in ultimii 11 ani, avand ca fundament spiritualitatea specifica din Advaita Vedanta, in Romania, Thailanda, Canada, Israel, Marea Britanie, Elvetia.

Informatii si inscrieri:
tel. 0268.360.424 sau 0731.32.42.41
sau pe adresele de e-mail: contact (at) kamala.ro sau centrulkamala (at) gmail.com

Leave a Comment