Saptamana 8 – 14 aprilie la Spatiul Santosha Brasov

buddha handsLuni 8 aprilie ora 19:00 (2h) Vinyasa yoga
Explorăm Salutul Lunii, Chandra Namaskara, o secvenţă dinamică cu efect liniştitor în care corpul exprimă simbolic fazele lunii şi ciclul natural de creştere şi descreştere prin care trec toate formele de viaţă.
Marţi 9 aprilie ora 19:00 (2h) Hridaya hatha yoga

Practică de Hridaya hatha yoga cu accent pe deschiderea Inimii.
Miercuri 10 aprilie Vinyasa yoga şi meditaţie
ora 8:15 (1,5 h) – practică matinală de Vinyasa yoga
ora 9:45 (30 min)  – meditaţie
ora 17:30 (1,5 h) – practică de hatha yoga uşoară, cu accent terapeutic, mai potrivită pentru vârsta a doua.
Miercuri 10 aprilie ora 19:30 (2h) Curs de teatru  cu Cristina Voicu

Vom explora ce rol au gesturile, mișcările, zâmbetele combinate cu stări: bucurie, tristețe, zemflemism, curaj etc. Cu alte cuvinte vom lua câteva atitudini la studiat și explicat. Vă așteptăm cu câte o poezie, povestire sau chiar un text care vă place și credeți că merită atenția celor din jur. Cursul costă 25 Ron, bani care vor fi folosiți pentru acțiuni caritabile.
Joi 11 aprilie ora 19:00 (2h) Introducere în Respiraţia Holotropică cu Manuel Benche

Vom arunca o scurtă privire asupra Respiraţiei Holotropice, o modalitate puternică de acces la stări de conştiinţă extinsă, stări de expansiune şi detaşare faţă de identificările uzuale cu mintea şi corpul, în care se dobândeşte accesul la dimensiuni ale realităţii în mod obişnuit invizibile. Ea este inspirată din tehnicile de vindecare şamanice şi foloseşte un tip special de respiraţie, atenţia, muzica şi suportul grupului. Stanislav Grof, creatorul ei, este şi unul dintre fondatorii psihologiei transpersonale.

În timpul Respiraţiei Holotropice se pot trăi diverse experienţe corporale, biografice (din istoria propriei vieţi), perinatale (amintiri din preajma propriei naşteri biologice) sau transpersonale (când dispar graniţele dintre personal şi orice altă fiinţă sau obiect, dintre concret, simbolic şi mitologic). În general, extinderea conştiinţei în oricare din tipurile ei este în sine o experienţă vindecătoare deoarece presupune integrarea unor părţi ignorate sau negate ale propriei fiinţe. De asemenea, se crează condiţiile pentru depăşirea blocajelor şi vindecarea unor traume care ne afectează din subteran echilibrul şi bunăstarea.

Manu este facilitator pentru lucrul de grup cu stări de conştiinţă extinsă, Respiraţie Holotropică şi Respiraţia Inimii, în urma programului de formare al Asociaţiei de Terapii Transpersonale.

Vineri 12 aprilie ora 19:00 (1,5h) Seară de meditaţie
O întâlnire de meditaţie, cu Salutul Soarelui şi Ujjayi pranayama pentru pregătirea corpului, trataka pentru stabilizarea atenţiei, meditaţie şezând şi schimburi de păreri, întrebări, inspiraţii. Raluca e plecată câteva zile, aşa că întâlnirea va decurge fără îndrumări. Săptămâna viitoare vom relua practica de yoga la sală miercuri.
Sâmbătă 13 aprilie ora 17:00 (1,5h) Concert-meditaţie cu boluri tibetane cu Joel Silva

Vă invităm la o călătorie profundă în interiorul nostru însoţiţi de Joel şi de bolurile tibetane pentru meditaţie. Aceste instrumente, folosite pentru introspecţie şi meditaţie încă de acum 2000 de ani, ne pot ajuta să intrăm în armonie cu noi înşine şi cu mediul înconjurător, să descoperim libertatea interioară şi să dăm frâu liber creativităţii. Costul concertului este de 30 Ron.

Leave a Comment