Săptămâna 8-14 iulie la Spatiul Santosha Brasov

santosha1Marţi
17:30 Yoga Uşoară, cu accent terapeutic, potrivită şi pentru vârsta a doua

19:00 Hridaya Vinyasa Yoga
Practicăm asana, pranayama, bandha şi dhyana (meditaţie), aducând în atenţie ultima niyama, principiile pe care se bazează o practică transformativă: ishvara pranidhana, renunţarea la egocentrism printr-un abandon în faţa unei inteligenţe mai vaste, fără a încerca să controlăm rezultatul.

Scopul practicii spirituale e să ne elibereze de ataşamentul de o imagine de sine sau identitate îngustă, limitativă, ca să realizăm că suntem ceva mult mai vast. Ea răspunde unei nevoi profunde pe care o împărtăşim cu toţii: să fim în contact cu un sens al vieţii mai larg decât preocupările noastre individuale pentru supravieţuire, satisfacţie şi succes personal.

“Trebuie să renunţăm la viaţa pe care ne-am planificat-o, ca să acceptăm viaţa care ne aşteaptă.” Joseph Campbell

“Înţelept e cel care face tot ce este omeneşte posibil, dar fără a crea niciun stres din asta. Nimic nu depinde doar de acţiunea mea – sunt în joc mii de energii întrepătrunse. Suma acestor energii va decide rezultatul. Cum aş putea hotărî eu rezultatul? Dacă nu fac nimic, lucrurile nu mai rămân la fel. Trebuie să acţionez, însă trebuie să învăţ să nu aştept nimic. Atunci acţiunea devine meditaţie, liberă de dorinţa de a atinge un anumit rezultat. Şi atunci, nu mai e loc de frustrare.” Osho

Miercuri
8:15 Vinyasa Yoga, practică matinală integrând principiul abandonului

Joi
18:30 Vinyasa Yoga, accent pe posturi de echilibru pe braţe
20:00 Grup de Meditaţie Hridaya

Vineri
8:15 Vinyasa Yoga, practică matinală cu introducerea câtorva posturi de echilibru pe braţe
18:30 Respiraţie Holotropică
Vă invităm să experimentaţi o tehnică puternică de extindere a conştiinţei, prin care puteţi trăi stări de expansiune şi detaşare de identificările uzuale cu mintea şi corpul. Inspirată din şamanism, ea foloseşte un tip special de respiraţie, atenţia, muzica şi suportul grupului. Stanislav Grof, creatorul ei, este unul dintre fondatorii psihologiei transpersonale.

Sunt obişnuite experienţele corporale, biografice, perinatale şi transpersonale, de dizolvare a graniţelor. În majoritatea cazurilor, rezultatul este o experienţă vindecătoare deoarece duce la integrarea unor părţi ignorate sau negate ale propriei fiinţe. Experienţa Respiraţiei Holotropice poate fi frumoasă şi relaxantă, dar poate fi şi puternică şi provocatoare, atunci când ne duce dincolo de zona personală de siguranţă şi confort.

Participarea costă 30 de lei sau se face pe baza abonamentului de yoga.
Vă rugăm să vă anunţaţi din timp intenţia de participare pentru a primi ultimele indicaţii în vederea practicii.

Sâmbătă
9:00 Yoga în Doi
Un joc interpersonal în care îmbinăm yoga şi relaţionarea corporală cu un partener. Explorăm formele din yoga clasică – posturi corporale, respiraţie, conştienţă – în relaţie. Ne relaxăm, ne amuzăm, privim în noi şi către celălalt, mai împletim un fir în ţesătura inteligenţei nostre corporale şi relaţionale. Puteţi veni însoţiţi sau neînsoţiţi, ne vom grupa câte doi şi ad-hoc.

Duminică
9:00 Yoga în Natură – program de comunitate, fără niciun cost
Ne întâlnim la ora 9:00 în staţia de autobuz din Prund (capătul maşinilor 50, 51, 52) şi urcăm 5 minute spre pajiştile de sub pădure, deasupra Bisericii Sfânta Treime. Practica o să dureze o oră şi jumătate, ca de obicei. Să vă aduceţi o pătură sau izopren de întins pe jos şi un hanorac, e mai răcoare lângă pădure.

Leave a Comment