Seminar de practica meditatiei la Mogosoaia, 3-4 noiembrie

Centrul de Yoga si Meditatie Kamala va invita sa participati la seminarul de practica meditatiei care va avea loc în perioada 3-4 noiembrie 2012, în București.

Seminarul isi propune sa ofere posibilitatea descoperirii treptate a meditatiei, pas cu pas, ca experienta proprie si totodata sa permita o cunoastere teoretica a ce reprezinta ea in traditia yoghina.

Va fi o introducere gradata in meditatie, atat ca metoda, cat si ca traire. Vor fi alternate abordarile  practice cu intelegerile teoretice, intr-un mod dinamic si interactiv. Va fi prezentata metodologia specifica, incluzand aici postura, respiratia, atitudinea mentala necesare pentru a medita, cat si deschiderea pe care meditatia o creeaza ca experienta transformatoare pentru cunoasterea de Sine.
Seminarul de practica meditatiei va contine:
  • Descrierea si realizarea diferitelor posturi clasice de meditatie, importanta acestora in favorizarea procesului meditativ. Descoperirea pozitiei care ne ajuta cel mai mult in practica meditatiei.
  • Realizarea unor mudra (gesturi yoghine speciale) si modul in care acestea modifica procesul meditativ. Prezentarea simbolismului acestor gesturi si a efectelor pe care in mod traditional le-ar avea asupra evolutiei meditatiei.
Experimentarea cu fiecare dintre ele pentru a vedea felul in care ne pot ajuta in diferite etape.
  • Importanta respiratiei pe parcursul meditatiei. Observarea curgerii naturale a respiratiei ca modalitate de linistire a mintii, pauza dintre inspiratie si expiratie ca modalitate de a induce vidul mental, aparitia spontana a retentiilor pentru amplificarea trairii meditative. Experimentarea cu fiecare dintre acestea si explicatii cu privire la momentele in care pot fi folosite in procesul meditativ.
  • Prezentarea meditatiei din punctul de vedere clasic in yoga, cat si in diferitele traditii meditative orientale. Modul in care mintea ajunge sa „functioneze” diferit si cum putem recunoaste meditatia. Etapele meditației după Yoga Sutras. 
  • Descrierea obstacolelor in practica meditatiei si modul in care pot fi depasite.
  • Efectele practicarii meditatiei.
Seminarul este tinut de profesor yoga Teodor Sebastian.
Perioada: 3-4 noiembrie 2012.
Locatie: Mogoșoaia (locația exactă va fi transmisă celor înscriși)
Cost: 100 lei (Se poate participa și doar o zi, preț 50 lei, însă pentru continuitate recomandăm participarea integrală)
Nr. locuri: maxim 15.

Înscrierile se fac până joi 1 noiembrie la ora 12
Program orientativ (pentru ambele zile): 9-13, 14-18 (vă rugăm să vă aduceți mâncare de acasă pentru pauza de prânz)

Informatii si inscrieri: 0268.360.424, 0731.32.42.39, 0731.32.42.41 sau contact@kamala.ro

Leave a Comment