Constelatii familiale: workshop la Brasov cu Victor Flueras

afis29mar

29 martie, 10:00 – 18:00, Studio Santosha, Brasov

Impreuna cu prietenii de la Studio Santosha din Brasov te invit sa integrezi trecutul familiei prin intermediul Constelatiilor Familiale intr-un mod vindecator pentru suflet. Acestea impreuna cu Miscarile Sufletului reprezinta o metoda terapeutica fenomenologica care lucreaza cu incurcaturile din sistemele de familie. Metoda a fost conceputa de Bert Hellinger, un terapeut german care a fost si misionar in Africa de Sud in comunitatile Zulu. Hellinger a descoperit pe parcursul anilor de lucru doua reguli pe care le-a numit Legile Iubirii:

Fiecare membru are drepturi egale de a aparţine propriului sistem familial, indiferent de alegerile morale facute. Daca un membru al familiei este respins de catre familie – de exemplu pentru ca era alcoolic – sistemul va tinde sa se echilibreze si un urmas se va identifica la nivel inconstient cu acesta si ii va urma destinul.

In familii exista o ierarhie bazata pe varsta. Primii veniti au intaietate, ceea ce inseamna ca la nivel inconstient, urmasii sunt gata sa faca orice sacrificii pentru a-si arata iubirea fata de parintii si bunicii lor. In mod inconstient vor prelua din boli si din pattern-urile comportamentale ale inaintasilor, sabotandu-si astfel propriul potential.

Prin constientizarea pattern-urilor inconstiente si onorarea destinelor inaintasilor se produce o vindecare pe multiple niveluri atat a sufletului persoanei care lucreaza cat si a sufletului familiei. Drept urmare, e posibil sa fie inlaturate unele baraje din fluxul iubirii care curge prin noi dinspre stramosi catre urmasi, ceea ce ne va ajuta sa ne gasim locul in familie si sa ne gasim locul potrivit in cadrul sistemului.

Cum se desfasoara Constelatiile Familiale?
O persoana alege o intentie cu care doreste sa lucreze, de exemplu dorinta de a se bucura mai mult de viata. Apoi urmeaza un scurt interviu in care prezinta datele si evenimentele importante care au marcat istoria familiei. Apoi, vor fi alesi reprezentati din public pentru membrii ai familiei (mama, tata, bunici), concepte abstracte (intentia de vindecare, o tara, viitorul, o frica), evenimente (moartea unui membru al familiei, o boala) etc. Acesti reprezentati vor incepe apoi sa experimenteze diverse senzatii fizice sau vor avea intuitii si vor fi rugati sa actioneze si sa-si impartaseasca intuitiile. In cadrul unei Constelatii se pot exprima orice fel de emotii care tin de rusine, agresivitate, sexualitate etc, insa nu se permite violenta fizica. In momentul in care toti reprezentantii vor simti ca s-a ajuns la o rezolutie, Constelatia se considera incheiata.

Ce ofera Constelatiile Familiale?
Persoanele care lucreaza isi pot descoperi propriul loc sanatos in cadrul familiei, constientizarea si vindecarea unor pattern-uri vechi care le blocheaza evolutia si nu le permit manifestarea potentialului. Persoanele din public care nu doresc sa lucreze vor avea ocazia de experimenta diverse constientizari care e posibil sa le ofere raspunsuri cu privire la propriile incurcaturi din sistemul familial. De multe ori e vorba despre un proces subtil, aceste miscari interioare ale sufletului ne largesc libertatea, oferind mai multe optiuni in situatii similare cu cele care ne blocau in trecut.

Despre mine
Ma numesc Victor Flueras. Sunt facilitator de Constelatii Familiale, metoda pe care am aprofundat-o sub indrumarea Juttei Ten Herkel. Am studiat Filologia iar acum ma pregatesc sa devin psiholog si psihoterapeut analist jungian. Sunt si redactor al site-ului Traieste Constient (www.traiesteconstient.ro).

Workshop-ul se va desfasura intre orele 10:00 si 18:00 cu scurte pauze intre sesiunile de Constelatii si cu o pauza de pranz de o ora. Locul desfasurarii: Studio Santosha, Brasov.
Pentru inscriere va rog sa trimiteti un mesaj care sa contina numele si numarul de telefon prin care sa confirmati prezenta la adresa de email: victor@traiesteconstient.r o. Confirmarea locului va fi insotita de plata unui avans de 50%.

Va astept cu inima deschisa!

2 thoughts on “Constelatii familiale: workshop la Brasov cu Victor Flueras”

    • Deocamdata nu avem planuite workshopuri de Constelatii in Brasov. Atunci cand se va anunta unul vom da de veste pe site si pe Facebook.

Comments are closed.