Curs de feminitate online: EROS și VITALITATE – 3 întâlniri terapeutice pentru femei, cu Cristina Flueraș, psihoterapeut

EROS și VITALITATE – 3 întâlniri terapeutice pentru femei, online
cu Cristina Flueraș, psihoterapeut

Dragă femeie, te invit de această dată într-un grup ONLINE de femei, în cadrul căruia să împărtășim, să lăsăm poveri și tabu-uri, să vindecăm și să descoperim împreună cum să avem acces la energia noastră creativă – energia erotică.

Multe dintre noi moștenim din generațiile anterioare de femei rușine, frică și furie când este vorba despre exprimarea sexualității și trăirea plăcerii în corp, emoții deseori ascunse sub aparența desensibilizării. Unele dintre noi am trecut prin propriile experiențe nefericite și traumatice, ce au lăsat urme adânci în psihic și în trup. Vă fac invitația de a aduce mai multă lumină, claritate și conștientizare în legătură cu trăirea sănătoasă a propriei vitalități feminine.

Aceste trei întâlniri nu vor fi despre concepte, teorii și învățătură predată, chiar dacă pe parcurs voi aduce date și studii care să ne susțină în experiența trăită. Sunt întâlniri dedicate contactului cu corpul, cu senzațiile vii prezente în el, cu emoțiile și cu imaginația noastră, cu reprezentările moștenite și pe care avem nevoie să le actualizăm, legate de ceea ce înseamnă să fim în această lume ființe sexuale – femei.

Ne vom ajuta de instrumente menite să înlesnească prin experiență directă contactul cu noi înșine: exerciții experiențiale, în perechi și grupuri mici, art-terapie, meditații ghidate, și mai ales cercul vindecător de femei, în cadrul căruia vom lucra terapeutic cu insight-urile apărute și cu experiența personală legată de tema sexualității.


Întâlnirile sunt structurate în trei module
:

1. DE UNDE VENIM?
Vom explora împreună în ce fel tiparele moștenite transgenerațional au impact asupra felului în care ne dăm voie să trăim erotismul, ca femei.

2. EROTISMUL CA IUBIRE DE SINE ȘI ÎN RELAȚIE CU CELĂLALT
Vom vedea cum putem deveni mai curioase să descoperim lucruri noi în relație cu propria sexualitate și cu plăcerea, în general.
Mintea erotică are regulile sale, uneori diferite de restul interacțiunilor noastre. Vom explora dinamicile legate de atracție, de putere, de felul în care putem aduce mai mult “foc” în relația de cuplu, prezentă sau viitoare.

3. EROTISMUL CA MANIFESTARE A ENERGIEI VITALE SACRE
Erotismul se referă la “a vrea”, “a tânji”, “a merge către” și stă la baza forței noastre vitale, care în ultimă instanță este de natură spirituală. Ca și copii, este ceva ce știm în mod natural să trăim și să căutăm să o împlinim. Pășind în tărâmul arhetipal, prin imagerie ghidată, ne vom conecta la specificul acestei energii, încorporând-o. Vom încheia întâlnirile cu un ritual de asumare a intenției, legat de modul în care vom aduce această energie creatoare în realitatea vieții noastre.

Aceastea vor fi întâlniri terapeutice între femei, în care să:

* aflăm că nu suntem singure în dificultățile legate de trăirea cu bucurie a sexualității
* eliberăm din rușine, prin împărtășirea propriilor experiențe
* explorăm prin experimente cum se simte corpul în contact cu energia erotică, cum ne dăm permisiunea sau dimpotrivă, cum punem limite atunci când comportamentul celuilalt nu este potrivit pentru noi
* ne desprindem de mesajele stereotipe cu care am fost crescute
* vindecăm din traumele legate de contactul abuziv al altcuiva asupra propriului corp
* trăim empatia și suportul hrănitor al grupului de femei, pe o temă care timp de generații a fost tabu între mame și fiice, între surori și de multe ori chiar și între prietene

IMPORTANT:
Pentru a exista intimitate și timp de lucru individual în cadrul grupului online, numărul de participante este de
maxim 16 persoane. Acesta nu este un curs teoretic, ci un workshop ce presupune INTERACȚIUNE și PREZENȚĂ. Pentru a construi împreună o experiență bogată în insight-uri valoroase, în momentul înscrierii vă rog să vă asumați participarea video și audio pe tot parcursul întâlnirilor.
Întâlnirile nu vor fi înregistrate. Pentru a trata cu maximă considerație momentele și împărtășirile vulnerabile din cadrul grupului, fiecare participantă va semna în prealabil un contract de respectare a confidențialității.

Întâlnirile vor avea loc pe platforma zoom, miercurea, în zilele: 9, 16 și 23 noiembrie, între 17.30-21.00. Linkul va fi trimis în urma înscrierii.

Cost: 560 lei pentru cele 3 întâlniri – se achită în limita celor 16 locuri disponibile.
Înscrierea este confirmată doar în urma efectuării plății.

Detalii și înscriere: 0723335105, cristina@traiesteconstient.ro

Facilitator:

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt.

Leave a Comment