Mintea erotica si sexualitatea feminina

De pe întreg Pământul, suntem specia care ajunge la maturitate sexuală cel mai lent.

Ia timp sexualității umane să capete nuanțe, să facă trecerea de la impulsul de reproducere la erotism – acea poezie și estetică a trupurilor și a sufletelor ce se descoperă unul pe celălalt prin atingere și simțire.

Față de alte mamifere, noi implicăm mai mult decât creierul reptilian și sistemul limbic în experiența sexuală – implicăm neocortexul. La acest nivel apare diferențierea, aici sexul devine personal. Deși sexualitatea înseamnă la nivel cortical un melanj al acestor niveluri de funcționare, neocortexul face diferența între împerechere și sex creativ, între selecție naturală versus uniune în iubire. Aici decidem de ce facem sex, cu cine, în ce fel și ce sens are asta pentru noi. La asta se referă Esther Perel când spune că „avem o minte erotică”.

Iar pentru a ne cultiva capacitatea de a alege și a ne lăsa aleși / alese, pentru a crește în interior libertatea de a crea lumi erotice care să ne conecteze cu persoana iubită până la transcendență (în norocoasele momente de vârf), este nevoie de timp – timp dedicat conștient creșterii și autocunoașterii.

Dar asta nu este un mister pentru nimeni, nu?

Mai toate împlinirile prețioase din viața noastră cer timp și dedicație