Relația de cuplu: atelier de Constelații Familiale

Sâmbătă, pe 8 februarie te invit la un nou atelier de Constelații Familiale care va avea ca temă: Relația de cuplu.

Relația dintre părinți e relația principală pe care se întemeiază o familie și cea care stă la baza modelului pe care îl avem pentru cum arată o relație de cuplu. Iar pentru a avea o relație sănătoasă de cuplu, e nevoie să facem pace în noi cu ceea ce am primit de la părinți și cu ce reprezintă fiecare dintre ei în interiorul nostru.

Asta presupune să observăm tiparele moștenite și să le transformăm. Să facem pași către acceptarea ambelor polarități din interiorul nostru: atât partea de masculinitate cât și pe cea de feminitate și apoi să observăm ce anume proiectăm pe partenerii noștri.

Iar pentru a ajunge în acest punct e necesar să descoperim care e distanța potrivită față de părinții noștri. Prea departe înseamnă că resping aspecte ale lor care se vor regăsi și în mine sau partener/parteneră. Prea aproape înseamnă că sunt încă inclus în sfera lor relațională, drept urmare că există niște încurcături în sistemul de familie și asta nu lasă loc pentru un partener/parteneră.

Constelațiile Familiale oferă un cadru potrivit pentru a observa și vindeca relațiile cu proprii părinți și prin aceasta oferă posibilitatea creerii spațiului necesar pentru apariția unor tipare sănătoase de interacțiune cu partenerul/partenera.

Modul de lucru este experiențial, adică mai puțină teorie și mai multă practică în cadrul grupului. Detalii despre metoda Constelațiilor Familiale poți citi aici.

Despre mine
Sunt psihoterapeut și facilitator de Constelații Familiale, metodă pe care am aprofundat-o sub îndrumarea Juttei Ten Herkel, Anglia. Am terminat programul masteral de psihoterapie, din cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică.

Program: 10:00 – 18:00
Locul desfașurării: Str. Leonte Anastasievici nr. 36, București.
Contribuție: 300 lei pentru a lucra propria tema / 200 lei pentru participare.
Pentru înscriere și detalii: victor@traiesteconstient.ro.

Te aștept cu inima deschisă!

Leave a Comment