RESPIRAȚIE HOLOTROPICĂ, poartă către vindecare – cu psihoterapeut Cristina Flueraș, 1-2 februarie

Vă doresc un an 2020 cu o blândă conectare cu sine, compasiune față de voi înșivă și față de ceilalți, și cu tăria de a aduce în realitate cele mai benefice vise, pentru voi și cei din jurul vostru!

Și vă invit să începeți anul cu acest mod de autoexplorare puternic, pe care mulți deja îl cunoașteți – Respirația Holotropică. “Respiraţia Holotropică este o metodă puternică de explorare a sinelui şi o terapie care foloseşte o combinaţie de mijloace aparent simple – respiraţia accelerată, muzica evocatoare şi un tip de activitate corporală care ajută la eliminarea reziduurilor bioenergetice şi emoţionale. Are în comun anumite elemente cu terapiile experienţiale şi cu psihologia umanistă, cum ar fi practica Gestalt şi metodele noi inspirate de Reich, care se axează pe exprimarea emoţională şi activitatea corporală. Totuşi, trăsătura unică a Respiraţiei Holotropice este aceea că utilizează potenţialul intrinsec de vindecare al stărilor extinse ale conştiinţei.” – Stanislav Grof

În acești 9 ani de când facilitez Respirația Holotropică, am învățat că această călătorie interioară poate aduce multe resurse valoroase și conștientizări la suprafață, care devin cu mult mai utile dacă experiența este apoi integrată la nivel conștient. În lipsa etapei extrem de importante de asimilare, starea de bine ce urmează trăirii holotropice se diluează în timp și experiența tinde să rămână doar un moment „UAU”, decupat de realitatea și provocările vieții personale. În a doua parte a workshop-ului vom explora prin art-terapie și cu suportul grupului, pentru a găsi cel mai potrivit folos pentru existența fiecăruia dintre voi.

  • Ce sens are ce am trăit pentru mine, cel/cea de acum?
  • Ce vrea să îmi transmită corpul?
  • În ce fel se leagă reprezentările din starea holotropică cu viața mea actuală, cu credințele și valorile mele?
  • Ce este diferit pentru mine după experimentarea acestei stări extinse de conștiință?Despre metoda terapeutică a Respirației Holotropice puteți citi aici. Prin beneficiul reconectării cu bogăția de senzații prezente în corp și prin sensibilizarea față de propria viață emoțională, Respirația Holotropică este și un excelent instrument de lucru cu trauma. Asocierea respirației accelerate cu o muzică ce potențează trăirile emoționale, face ca memoria corporală să fie activată. Corpul este locul în care rămân încastrate toate experiențele noastre – și cele pentru care avem cuvinte, dar și cele dinaintea acestei etape de dezvoltare. Nu de puține ori, experiențe neîncheiate apar spontan în procesul holotropic. Asta pentru că există o tendință continuă a psihicului de a se reîntregi, de a încheia un ciclu și a elibera energia pentru viața din prezent. Simptomele – ale unui om sau sistem familial sau organizațional – nu sunt altceva decât semnale în exterior ale unei experiențe traumatice trecute, unele ajunse la noi transgenerațional – sau poate, spune Grof, din existențe anterioare – ce încă nu au găsit o rezolvare.

Vă aștept cu drag să explorăm împreună!

Cristina

Program:

Sâmbătă, 1 februarie, 10.00-18.00 – Duminică, 2 februarie, 10.00-15.00

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro

Locuri limitate la 14 participanți.

Adresa: str. Dr. Leonte Anastasievici nr. 36 (zona Cotroceni)

Cost: 350 lei (320 lei pentru studenți sau persoane cu venituri reduse)

Facilitator:

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup. Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro

Cristina Flueraş
Psiholog, psihoterapeut
0723 335 105