Tabăra POVESTEA PÂNTECULUI – cerc de regenerare și împuternicire feminină 25-28 iulie, Fundata

Tabăra POVESTEA PÂNTECULUI
– cerc de regenerare și împuternicire feminină
25-28 iulie, Fundata
cu psihoterapeut Cristina Flueraș

Dragă Femeie,

te invit să pătrunzi în misterul feminității tale, să explorezi, să vindeci și să regenerezi DARURILE care trăiesc – adormite ori exprimate cu sfială sau neîncredere – în FEMEIA din tine. Orice voce îți dorești să ai în lume, orice îți dorești să naști (o idee nouă, un proiect, un dans, o pictură, un copil) își găsește începutul aici, în corpul tău – și mai ales, în pântecul tău. Este spațiul conectat cu toate manifestările tale în această lume, cu toate învățăturile, înțelepciunea, forța ta interioară și creativitatea ta.

În ultimele decenii noi, femeile, trăim un moment special: acela al trezirii vocii autentice feminine, al viziunii și capacității de regenerare de care avem atâta nevoie, atât la nivel individual cât și colectiv. O lungă perioadă de timp ne-am minimizat darurile, ne-am făcut mici, uitând de noi înșine, învățate fiind să răspundem mereu așteptărilor celorlalți. Ne-am folosit corpurile ca obiecte care știu să “facă lucruri”, și nu ca pe un templu misterios, ce poartă în sine răspunsurile și vindecarea, trupească și sufletească. Am lăsat să doarmă talentele și visele noastre cele mai profunde, îngropate sub rușinea de “a nu fi suficient de” pentru a îndrăzni să le împlinim, materializându-le în lume.

Într-un peisaj montan de vis, într-un loc numai pentru noi, ferit de priviri indiscrete și potrivit pentru călătorii interioare, meditații și explorare în conectare strânsă cu Mama-Pământ, vă fac chemarea către descoperirea cu blândețe a darurilor feminității.

Vom explora prin:

Respirație Holotropică
Corpul, emoțiile și gândurile noastre sunt toate unite prin respirație – puntea de legătură cu energia vitală, cu viața. Într-o stare de conștiință extinsă, așa cum este Respirația Holotropică, memoria celulară a corpului, cea care păstrează toate experiențele noastre anterioare, se activează. Astfel că senzații timpurii, amintiri arhaice, poate chiar mai vechi decât propria existență așa cum o cunoaștem, de la naștere încoace, emoții puternice, imagini arhetipale, toate pot fi trăite și integrate la un nivel superior, în personalitatea de acum.
Mai multe despre metoda terapeutică a Respirației Holotropice puteți citi aici.

Respirația Inimii
Respirația Inimii este un exercițiu de PREZENȚĂ, de atenție la fiecare “moleculă” din noi înșine, ca ființe transcendente, întrupate în timp și în spațiu. Inima are un câmp vibrațional puternic. Asta înseamnă că dezvoltându-ne obișnuința de a ne conecta la câmpul inimii și aducând armonie aici, această armonie se propagă în restul câmpului energetic, vindecând emoții, echilibrând straturile noastre profunde și aducând liniște și curgere firească în corp, până la nivel celular. Mai multe despre Respirația Inimii puteți citi aici.

Meditația Pântecului
Momentul concepției tale, nașterea, amintirile experiențelor sexuale, amprenta mesajelor moștenite legate de feminitate, ca și capacitatea de regenerare și exprimare liberă a creativității, toate au legatură cu pântecul tău. Vom călători împreună în acest spațiu, pentru a aduce la lumină într-un mod vindecător resursele încă neexplorate ale vitalității tale.

Firul Vieții tale
Este firul vârstelor tale prin timp. În ritmul tobei și al bătăilor inimii, vom accesa locuri din noi care au nevoie să fie văzute, onorate și îmbrățișate, pentru a-și recupera locul cuvenit în cea care ești și ai nevoie să devii acum.

Dansul Arhetipurilor feminine
Fiecare femeieeste o constelațieunică de arhetipuri – moduri în care energia se configurează în psihicul nostru. Deși toate prezente într-o anumită măsură, ele sunt simțite diferit și pot căpăta o pregnanță aparte în funcție de nevoile și contextul vieții din prezent. Vom explora prin dans modul în care corpul răspunde și relaționează cu forțele creative interioare, astfel încât să aducem la nivel conștient energia de care avem nevoie în această perioadă a existenței.

Cercul Vindecător de femei
Toate aceste explorări de profunzime, multe cu rădăcini transpersonale sau transgeneraționale, au nevoie să fie ancorate cu sens în momentul prezent, cu suportul și prin oglindirea grupului de femei. Vindecătorul interior care se activează în orice experiență de conștiință extinsă, știe să susțină și să participe nu numai la propria vindecare, ci și a celor din jur. Ne devine astfel mult mai clar ce ne este propriu și ce nu, ce avem nevoie și ce nu, și în ce direcție să ne îndreptăm, spre a ne trăi plenar existența.

Vă aștept cu drag la întâlnire cu feminitatea!

Cristina

   

Fotografiile sunt de la ediția de anul trecut a Taberei Șoaptele Sufletului (Fotograf Dragoș Grama)

Program: joi, 25 iulie, ora 17.00 – duminică, 28 iulie, ora 15.00

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro
Locuri limitate: maxim 16 participante

Cost: 630 lei
Cazarea și masa se plătesc separat: 80 lei zi/loc în cameră dublă + 95 lei/zi pensiune completă (meniul va fi unul vegetarian, plus pește).
Pentru înscriere, este necesară achitarea unui avans de 330 lei, până cel târziu 1 iulie. Avansul nu este rambursabil și este necesar pentru rezervarea exclusivă a cabanei.
 

Facilitator:Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cuJutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup. Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro