Tabără de CONSTELAȚII FAMILIALE: Întoarcerea copilului liber – Fundata 23 – 25 august

Întoarcerea copilului liber

Între 23 și 25 august te invit la o tabără de Constelații Familiale la Fundățica, în mijlocul naturii, unde ne propunem să vindecăm și să recuperăm părți din suflet.

Privind copiii, vom observa că atunci când sunt lăsați liberi, ei sunt plini de energie și entuziasm, trăiesc momentele cu intensitate și le exprimă cu aceeași intensitate, sunt jucăuși și creativi în a inventa jocuri noi.

Pentru unii adulți, aceste manifestări de energie și intensitatea cu care sunt trăite pot fi epuizante sau deranjante. Drept urmare, micul om plin de energie va fi „educat” cum să se poarte pentru a respecta o serie lungă de conveniențe sociale. Modurile în care se va realiza această educație diferă de la familie la familie, însă de multe ori rezultatul obținut va fi o „domesticire” a spiritului care va avea pe termen lung ca rezultate: anxietate, reprimarea emoțiilor, lipsă de energie etc…

Mergând mai în profunzime, avem din tradițiile șamanice reprezentarea că atunci când un eveniment perturbă echilibrul emoțional „o parte din suflet” pleacă. În termeni psihologici spunem că se produce o fragmentare, o splitare. Atunci când se întâmplă un eveniment traumatic copilul se protejează de durere, de cele mai multe ori inconștient, prin ascunderea și apoi neaccesarea unei părți din personalitate. Partea respectivă nu pleacă neapărat “în alte lumi”, însă ajunge să fie „îngropată” in inconștient. Odată cu durerea respectivă sunt însă îngropate și resurse prețioase care apoi nu mai pot fi accesate.

Constelațiile Familiale ne oferă un cadru potrivit pentru a trăi emoțiile netrăite și astfel pentru a regăsi, recupera și începe procesul de integrare al unor părți din noi de care ne-am distanțat într-un anumit moment din trecut. Iar acestea, odată aduse înapoi la locul lor firesc, aduc bucurie, energie, creativitate, joacă, curaj, o nouă poftă de viață. Natura care ne va înconjura pe întreaga durată a atelierului va face ca energiile să curgă mai fluid și va face ca accesarea părților naturale din noi să fie mai ușor de realizat.

Uneltele pe care le vom folosi vor fi meditațiile ghidate de accesare a copilului interior și de conectare cu strămoșii și lucrul efectiv în grup de Constelații Familiale. Modul de lucru este experiențial, adică mai puțină teorie și mai multă practică în cadrul grupului. Detalii despre metoda Constelațiilor Familiale poți citi aici.

Fotografiile sunt de la ediția de anul trecut a Taberei Șoaptele Sufletului (Fotograf Dragoș Grama)

Program:
Vineri: 17:00 – 20:00
Sambata: 10:00 – 19:00
Duminica: 10:00 – 15:00
Locul desfașurării: Fundățica, județul Brașov
Detalii plată: 450 lei, plata se face în avans (Cazarea și masa se plătesc separat: 80 lei zi/loc în cameră dublă + 95 lei/zi pensiune completă x2 = 350 lei). 14 locuri. Termen limită pentru înscrieri: 16 august.
Pentru înscriere și detalii: victor@traiesteconstient.ro / telefon: 0740 096 599

Despre mine
Sunt psihoterapeut și facilitator de Constelații Familiale, metodă pe care am aprofundat-o sub îndrumarea Juttei Ten Herkel, Anglia. Am terminat programul masteral de psihoterapie, din cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică.

Te aștept cu inima deschisă!

Leave a Comment