Tabăra ȘOAPTELE SUFLETULUI – 2024
– tabără terapeutică la Fundata, ediția a VI-a, 27-30 iunie
cu psihoterapeuții Cristina Flueraș și Victor Flueraș
Vă invităm din nou cu bucurie la o tabără de reconectare și lucru terapeutic în cadrul grupului, într-un spațiu retras, în mijlocul naturii – în locul cu cel mai curat aer din toată țara, la Fundata. Mult din lucrul nostru se va desfășura în aer liber, așa că vom simți din plin conectarea cu pământul, cu cerul și cu tot ceea ce are nevoie de atenție în interiorul nostru și în relație cu ceilalți.
Vă propunem așadar o călătorie de explorare și vindecare, prin cele mai puternice instrumente de transformare pe care le cunoaștem și care ne-au ajutat mult în propriul nostru proces de creștere interioară: Constelații Familiale, Respirație Holotropică și Respirația Inimii, Art-terapie, și nu în ultimul rând prin integrarea trăirilor și insight-urilor apărute, în cadrul grupului terapeutic.
Iată câte ceva despre fiecare:
Constelații Familiale
Prin intermediul acestei metode putem accesa aspecte care țin de traumele familiale pentru a le aduce în conștiință și a le vindeca. Tipare repetitive transgeneraționale, secrete de familie, blocaje, pot fi conștientizate și transformate în cadrul și cu ajutorul grupului. E o metodă intensă care ne oferă posibilitatea de a accesa și exprima emoții reprimate, de a observa și schimba tiparele de interacțiune moștenite și de a ocupa locul propriu în sistemul de familie. Este și o metodă de lucru cu trauma și de a încheia în mod sănătos experiențe dureroase din trecut, lărgindu-ne astfel capacitatea de conștientizare și de integrare a diverselor aspecte din viața noastră.
Mai multe despre Constelații Familiale puteți citi aici.
Respirație Holotropică
Respirația Holotropică ne deschide porțile către zone din noi înșine pe care uneori nici nu le bănuim – unele ne ajută să vedem cât de bogați suntem în interior și câte resurse avem, altele ne oglindesc răni pe care suntem pregătiți, în sfârșit, să le privim și să le vindecăm. Corpul, emoțiile și gândurile noastre sunt toate unite prin respirație – puntea de legătură cu energia vitală, cu viața. Într-o stare de conștiință extinsă, așa cum este Respirația Holotropică, memoria celulară a corpului, cea care păstrează toate experiențele noastre anterioare, se activează. Astfel că senzații timpurii, amintiri arhaice, poate chiar mai vechi decât propria existență așa cum o cunoaștem, de la naștere încoace, emoții puternice, imagini arhetipale, toate pot fi trăite și integrate cu sens în existența noastră de acum.
Mai multe despre metoda terapeutică a Respirației Holotropice puteți citi aici.
Respirația Inimii
Respirația Inimii este un exercițiu de PREZENȚĂ, de atenție la fiecare celulă din noi înșine. În mod deosebit, fiecare moment trăit conștient în spațiul inimii modifică într-un fel subtil modul în care percepem realitatea. Inima are un câmp electromagnetic imens, un câmp vibrațional puternic. Asta înseamnă că dezvoltându-ne obișnuința de a ne conecta la câmpul inimii și aducând armonie în acest spațiu central al ființei noastre, aceasta armonie se propagă în restul câmpului energetic, vindecând emoții, echilibrând straturile noastre profunde și aducând liniște și curgere firească în corp, până la nivel celular.
Mai multe despre Respirația Inimii puteți citi aici.
Art-terapie
Art-terapia foloseşte limbajul nonverbal pentru dezvoltare personală, insight-uri și transformări, facilitând conectarea a ceea ce este în interiorul nostru – gânduri, sentimente și senzaţii – cu realitatea exterioară și experiențele de viață. Există un spațiu înăuntrul nostru în care știm despre noi mult mai multe decât cunoaștem la nivel cognitiv. Există un spațiu înăuntru pe care, dacă îl lăsăm să se exprime altfel decât în cuvinte, ne trezește către cele mai intime nevoi ale noastre, către adevărul nostru interior. Este un spațiu de conectare cu SINE.
Integrarea
Toate aceste explorări de profunzime, unele cu rădăcini la nivel transpersonal sau transgenerațional, au nevoie să fie ancorate cu sens în momentul prezent, cu suport psihoterapeutic și prin oglindirea grupului. Prin integrarea experiențelor la nivel conștient, ne devine mult mai clar care sunt nevoile noastre și cum putem acționa pentru a le împlini și a trăi cât mai cu sens existența.
Vă așteptăm cu drag!
Cristina și Victor
Program: Joi, 27 iunie, ora 16.30 – Duminică, 30 iunie, ora 15.00
Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro
sau pe whatsapp: 0723335105
Locuri limitate la 18 participanți.
Cost: 1700 lei + 950 lei cazarea în cameră dublă și cele trei mese, cu meniu vegetarian+pește.
Pentru înscriere, este necesară achitarea unui avans de 500 lei, în limita disponibilității locurilor. Avansul nu este rambursabil și este necesar pentru rezervarea exclusivă a cabanei.
Facilitatori:
Cristina Flueraș este psiholog clinician și psihoterapeut Gestalt specialist (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. Master în Psihologie Clinică, Hipnoză și Terapii Scurte (Universitatea Titu Maiorescu). Formare în metoda Constelațiilor Sistemice (Familiale), cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti) și de ateliere dedicate femeilor și relației acestora cu propria feminitate. Lucrează în cabinet în sesiuni individuale, de cuplu și cu grupuri terapeutice. În ultimii 13 ani a ținut numeroase grupuri de terapie și tabere de autocunoaștere, pentru efectul lor profund vindecător.
Victor Flueraș este psiholog și psihoterapeut jungian. A terminat programul masteral de psihoterapie, din cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică. Master în Psihanaliză (Universitatea Titu Maiorescu). De asemenea, este facilitator de Constelații Familiale, metodă pe care a aprofundat-o sub îndrumarea Juttei Ten Herkel, Anglia, ținând ateliere de grup începând din 2014. Este profund interesat și cercetează în mod special două teme ale psihologiei: ecopsihologia și rolul formator esențial al tatălui în psihoeducația copilului. În practica sa de cabinet, lucrează în sesiuni individuale sau de cuplu.
Imagini din taberele trecute: