Atelier de Constelații Familiale: întoarcerea copilului liber: 12 octombrie

Privind copiii, vom observa că atunci când sunt lăsați liberi, ei sunt plini de energie și entuziasm, trăiesc momentele cu intensitate și le exprimă cu aceeași intensitate, sunt jucăuși și creativi în a inventa jocuri noi.

Pentru unii adulți, aceste manifestări de energie și intensitatea cu care sunt trăite pot fi epuizante sau deranjante. Drept urmare, micul om plin de energie va fi „educat” cum să se poarte pentru a respecta o serie lungă de conveniențe sociale. Modurile în care se va realiza această educație diferă de la familie la familie, însă de multe ori rezultatul obținut va fi o „domesticire” a spiritului care va avea pe termen lung ca rezultate: anxietate, reprimarea emoțiilor, lipsă de energie etc…

Mergând mai în profunzime, avem din tradițiile șamanice reprezentarea că atunci când un eveniment perturbă echilibrul emoțional „o parte din suflet” pleacă. În termeni psihologici spunem că se produce o fragmentare, o splitare. Atunci când se întâmplă un eveniment traumatic copilul se protejează de durere, de cele mai multe ori inconștient, prin ascunderea și apoi neaccesarea unei părți din personalitate. Partea respectivă nu pleacă neapărat “în alte lumi”, însă ajunge să fie „îngropată” in inconștient. Odată cu durerea respectivă sunt însă îngropate și resurse prețioase care apoi nu mai pot fi accesate.

Constelațiile Familiale ne oferă un cadru potrivit pentru a trăi emoțiile netrăite și astfel pentru a regăsi, recupera și începe procesul de integrare al unor părți din noi de care ne-am distanțat într-un anumit moment din trecut. Iar acestea, odată aduse înapoi la locul lor firesc, aduc bucurie, energie, creativitate, joacă, curaj, o nouă poftă de viață. Natura care ne va înconjura pe întreaga durată a atelierului va face ca energiile să curgă mai fluid și va face ca accesarea părților naturale din noi să fie mai ușor de realizat.

Uneltele pe care le vom folosi vor fi meditația ghidată de accesare a copilului interior și lucrul efectiv în grup de Constelații Familiale. Modul de lucru este experiențial, adică mai puțină teorie și mai multă practică în cadrul grupului. Detalii despre metoda Constelațiilor Familiale poți citi aici.

Despre mine
Sunt psihoterapeut și facilitator de Constelații Familiale, metodă pe care am aprofundat-o sub îndrumarea Juttei Ten Herkel, Anglia. Am finalizat programul masteral de psihoterapie, din cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică.

Program:

Sambata: 10:00 – 18:00
Locul desfașurării: Str. Ocolului, nr. 20, București.
Detalii plată: 300 lei pentru propria constelatie/ 200 lei pentru participare, plata se face în avans.
Pentru înscriere și detalii: victor@traiesteconstient.ro.

Te aștept cu inima deschisă!

Leave a Comment