Constelațiile familiale și tatăl

Weekendul acesta a fost unul de întoarcere la şcoala de Constelații Familiale. Şi dincolo de toate experiențele trăite care m-au făcut cu o fărâmă mai bogat şi în afară de oamenii noi pe care i-am cunoscut şi alături de care am suferit şi m-am bucurat, mi s-a întipărit şi mai puternic o conştientizare mai veche.

Cât de importantă este prezența tatălui în viața oricărui copil. Şi cât de profunde şi ample sunt rănile lăsate de absența tatălui. Indiferent dacă vorbim de tați absenți fizic sau emoțional, rănile provocate de această absență reverberează prin timp şi afectează mai multe generații până ce un copil sau un nepot are curajul de a le vedea şi începe procesul de vindecare.

Fie că vorbim de bunici sau străbunici plecați la război şi care au adus în familii trauma de a ucide şi a vedea prieteni ucişi sau de unchi dispăruți prin Siberia sau torturați în închisorile comuniste, fie că e vorba de tați absenți din motive cotidiene: alcool, prea multă muncă, implicați în alte relații, ce reiese din experiența de Constelații Familiale e cât de mare nevoie e de prezența unui tată echilibrat, a unui tată suficient de bun.

Leave a Comment