RESPIRAȚIE HOLOTROPICĂ – conectare și descoperire de sine, 13-14 aprilie, cu Cristina Flueraș

Cel mai important merit al Respirației Holotropice este acela de CONECTARE profundă cu propria ființă. Este ca o poartă către spații din interior uitate sau pierdute, către trăiri pe care le ignorăm sau pe care nici nu le bănuim ca fiind posibile, prinși în iureșul vieții grăbite de zi cu zi. Avem nevoie de contact autentic cu sine, pentru ca apoi să trăim relații împlinite cu ceilalți și să ne simțim existența bogată și plină de sens.

Vă invit așadar la un spațiu de trăire și descoperire de sine, prin Respirație Holotropică, pentru ca apoi, prin art-terapie și cu suportul grupului să aducem darurile din experiență în lume, în exterior, să le conștientizăm și să ni le asumăm, integrându-le în viața noastră.

Corpul, emoțiile și gândurile noastre sunt toate unite prin respirație – puntea de legătură cu energia vitală, cu viața. Într-o stare de conștiință extinsă, așa cum este Respirația Holotropică, memoria celulară a corpului, cea care păstrează toate experiențele noastre anterioare, se activează. Astfel că senzații timpurii, amintiri arhaice, poate chiar mai vechi decât propria existență așa cum o cunoaștem, de la naștere încoace, emoții puternice, imagini arhetipale, toate pot fi trăite și integrate la un nivel superior, în personalitatea de acum.

Ce înseamnă “holotropic”?

Termenul înseamnă îndreptare spre întregHolos, în greceşte, înseamnă întreg iar trepeina se îndrepta către, a se mişca într-o anumită direcţie. Astfel, accentul este pus pe tendinţa naturală a organismului uman de autoreglare şi vindecare, de îndreptare spre starea de unitate, iar dificultăţile la nivel somatic sau psihospiritual sunt văzute ca rezultat al fragmentării şi al înstrăinării de sine. Ca în toate terapiile holiste, omul este privit ca un întreg, având o tendinţă înnăscută şi spontană spre însănătoşire.

Mai multe despre metoda terapeutică a Respirației Holotropice puteți citi aici.

Vă aștept cu drag să călătorim împreună!

Cristina

Program:

Sâmbătă, 13 aprilie, 10.00-18.00 – Duminică, 14 aprilie, 10.00-15.00

Pentru înscriere și detalii: cristina@traiesteconstient.ro

Locuri limitate la 14 participanți.

Adresa: Str. Ocolului nr. 20, București (zona Piața Gemeni)

Cost: 350 lei (320 lei pentru studenți sau persoane cu venituri reduse)

Facilitator:

Cristina Flueraș este psiholog și psihoterapeut Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca şi facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. De asemenea, a parcurs module de formare în metoda Constelațiilor Sistemice, cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie. Din 2012, este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti). În lucrul său cu oamenii, a reușit să îmbine armonios dimensiunea terapeutică a artei cu terapia tradițională și cea transpersonală, în sesiuni individuale sau de grup. Mai multe despre Cristina puteți citi pe www.traiesteconstient.ro

Leave a Comment