Vacanta de yoga pe Coasta de Turcoaz in Turcia (17-24 mai 2014)

TURKEY_BEACH_YOGA

Dragi prieteni, pentru retragerea de yoga de primăvara aceasta am ales un loc idilic din Kabak, de pe Coasta de Turcoaz a Turciei, pe Drumul Lyciei. E un complex retras de căsuţe cu două locuri, fiecare cu baie proprie, terasă şi vedere panoramică la Mediterana. În 10 minute se coboară de aici până la mare pe o potecă prin pădure. Are foişor de yoga, divane umbrite pentru relaxare sub pergole de viţă de vie şi o piscină cu perne, şezlonguri şi umbreluţe. De peste tot sunt vederi de vis către faleză, munţii împăduriţi şi golful de turcoaz. Restaurantul de aici e foarte apreciat în zonă pentru bucătăria mediteraneană tradiţională. Mesele sunt pregătite din bunătăţi proaspete şi servite sub bolţi de viţă de vie, iasomie şi zorele.

E un mic paradis liniştit care ne oferă toate condiţiile să practicăm împreună yoga şi meditaţia, dimineaţa şi seara, să ne relaxăm şi să ne delectăm cu tot ce oferă această frumoasă parte a Turciei – plaje liniştite, soare, înot şi snorkeling, ieşiri cu barca de-a lungul coastei, Drumul Lyciei sus pe faleză, munţi de 2.000 m, lagune, un canion cu cascade, tradiţii, mâncare locală naturală, vestigii istorice, călărie, zbor cu parapanta pentru cei mai aventuroşi.

În luna mai este vreme ideală pentru o vacanţă aici, nu e prea cald pentru drumeţii, dar suficient cât să înotăm pe săturate, natura e înflorită şi viu colorată, iar serile sunt lungi.

Cazare şi masă
Cazarea va fi în căsuţe cu pat dublu, mobilate simplu şi romantic, cu baie proprie şi terasă cu vedere la mare. Complexul are piscină, mulţi lămâi, măslini, rodii, caişi, trandafiri, iasomie şi lavandă. Vom avea incluse două mese vegetariene pe zi (mic dejun şi cină), pregătite la restaurantul în aer liber al gazdelor.

Yoga
Programul de practică va fi dimineaţa şi seara, în şedinţe de aproximativ 2 ore de hatha yoga, meditaţie, prezentări şi discuţii interactive. Desigur, participarea la practică va fi opţională, nu va exista nicio presiune să luaţi parte la întreg programul, iar partenerii care nu participă la practică sunt bineveniţi în vacanţă cu noi.

Dimineaţa, vom medita la ora răsăritului şi ne vom încălzi cu o practică energică, posturi şi respiraţie într-un stil dinamic de vinyasa hatha flow. Vom integra modificări care să adapteze practica pentru nivelul fiecăruia.
Practica de seară va fi mai relaxantă, cu posturi ţinute mai mult timp pentru aprofundare, în stilul hridaya hatha yoga, forme de respiraţie liniştitoare, relaxare ghidată, meditaţie şi introspecţie. Vom avea şi discuţii de aprofundare teoretică şi timp pentru şedinţe individuale, dacă se va dori.
Spaţiul de yoga e generos, o platformă din lemn de cedru cu privelişti către peisajul spectaculos, cu umbră şi intimitate. Avem în plan să facem o practică sau două pe o plajă retrasă şi să explorăm cu cei interesaţi şi alte practici experienţiale – Respiraţie Holotropică, Contact Improvisation, şedinţe de masaj Yumeiho.

Locaţie
Complexul se află pe faleză, cu vedere panoramică spre Golful Kabak. E la 30 minute cu autobuzul de staţiunea Oludeniz şi la 45 minute de portul istoric Fethiye. Aşezarea lui e foarte potrivită pentru o retragere, ca oaspeţi aici ne vom putea petrece timpul oricât de activ sau de liniştit vom dori.

Transport
Cel mai apropiat aeroport e Dalaman, la 90 minute cu maşina. Din Bucureşti sunt zboruri low-cost cu escală în Istanbul. Zborul nu e inclus în costul vacanţei, fiecare îşi va asigura transportul pe cont propriu. De la aeroport există transfer la Oludeniz, de unde se poate lua autobuzul local dolmus până la hotel. E posibil ca gazdele să ne organizeze un transfer privat dacă ne grupăm să ajungem la ore apropiate, suntem încă în discuţii.

Preţ de persoană
Pentru înscrieri înainte de 1 martie
300 euro – cu două persoane în căsuţă
350 euro – singur în căsuţă

Pentru înscrieri după 1 martie
350 euro – cu două persoane în căsuţă
400 euro – singur în căsuţă

Preţul include:
Cazare 7 nopţi, 2 practici zilnice de yoga (şi eventualele practici suplimentare), mic dejun şi cină

Nu sunt incluse: zborul, transferul de la aeroport, asigurările, alte mese decât cele menţionate, cheltuieli pentru alte activităţi

Înscriere
Sunt disponibile 12 locuri. Pentru a vă rezerva unul, aveţi de plătit un avans de 30% (100, respectiv 120 euro).
Avansul, odată plătit, este nereturnabil şi netransferabil pentru alte programe, din păcate. Suma completă va trebui plătită până la 1 mai 2014. Puteţi plăti în rate, dacă preferaţi.

Dacă vom fi nevoiţi să anulăm vacanţa aceasta din motive de forţă majoră (probleme mari de sănătate sau alte circumstanţe nefericite), toţi banii plătiţi în avans vă vor fi înapoiaţi. Nu vom compensa banii plătiţi de voi pentru transport, pentru aceasta aveţi opţiunea să vă faceţi o asigurare de călătorie.

Informaţii: contact@santosha.ro, 0723 328 663 (Raluca), 0724 314 089 (Manu)

Leave a Comment